näst sista dagen för 2009

Usch vilken tråkig morgon idag igen. Lite trött i ögonen men jag har fått sova ordentligt så jag vet inte varför det är så. Känner mig smått sliten. Kanske efter den efterhängsna förkylningen eller något? Ja strunt samma, nu är jag väl så gott som frisk så nu ska jag börja hänga ordentligt på gymmet igen. Tyvärr för min kärlek men bra för min hälsa. Har ju min julklapp som jag måste prova på ordentligt, min nya mp3 spelare som är utan sladdar och sitter bra på huvudet så jag kan tokträna utan att hålla koll på sladdar och sånt. Intressant.

Idag så jobbar jag 7.15 till 15.30 och jag har ingen jour så det blir väl dusch med min gubbe nu på morgonen och lite matrunda och sånt. Kan vara kul att ha det normala igen men nästa vecka har jag jouren för en kille som ville vara ledig hela veckan. Och det GILLAR vi! Ska dock besikta bilen på måndag och sen lämna in den på verkstad och få den fixad för bucklan jag så snällt fick av min vaktmästare på lillejul.

Neo är mer och mer med. Nu ler och skrattar han så hela mitt hjärta toksmälter! Det är precis vad livet går ut på har jag kommit på. Ha en underbar flickvän och sambo som jag älskar mest av allt och min son. Han betyder allt för mig. Han och hans mamma. Älskar er!

Nu driter jag i detta! Ha en nice day!

julhelgen över och snart nyår

Och då var äntligen juldagarna över och nu inväntas bara nyårsafton sen är allt sånt här med röda dagar över på ett tag. Skönt. För nu börjar jag bli lite trött på julmat och annat som hör julen till. Men det har varit otroligt mysigt att få vara med Johanna och Neo och myst massor! Tråkigt att man har jobbat en del men det bör bli bättre till nästa år.

Idag så jobbas det mellan 7.15 till 15.30. Tråkigt som tusan men jag har åtminstone jouren för en kille idag och halva dagen imorgon så jag klagar inte. Det gör allt lite mer spännande. Stod utanför brandstationen i lördes precis när ett larm gick, så jag och min vårdtagare som jag var ute och gick med stanna till och såg på när alla kom till stationen i full fart och sen när de körde ut med blåljus! Suck vad det är kul! Som jag ville slänga gubben i diket och följa med, men lojal som man är mot sitt jobb så fick vi fortsätta promenaden.

Och vi börjar så smått packa här hemma. Är ju snart dags att flytta men det skall nog gå bra. Har hela januari på oss känss det som. Ska bli så skönt med marklägenhet! Liiite längre till brandstationen men det ska nog gå.

Nej nu vill jag nöjessurfa lite innan det är dags att bege sig till kolgruvan. Trevlig dag alla!

...

Usch vad jag inte känner för att behöva gå till jobbet idag. Är nog deprimerad för att jag vet att om två dagar är det julafton och jag ska fan jobba em+kväll! Missa allt vad mys heter med min kärlek och Neo! Suck! Och jag har fullt med städ på schemat dessa två dagar innan julafton också. Blä vad jag tycker det är tråkigt! Men idag jobbar jag iallafall 7.15 till 15.30. Lite promenad och sånt på em.

Igår morse så fick jag ett larm kvart i 5 på morgonen. Också lagom roligt. Ett beredskapslarm så det var bara att köra upp och sen direkt till huvudstationen i kristianstad och fördriva lite tid. Alltid kul att umgås med mina kolleger i Tollarp men inte när man är så trött så man har ont i ögonen men det gick över lite senare. Lite kul att vi fick sitta över tiden till den nya jourveckan tog över. Men det är sånt som händer.

Var i stan igår och handla lite julklappar och smått och gott. Dagen avrundades med ett besök i Åhus. Hur trevligt som helst trots att jag var lite smågnällig först för att det strular så förbaskat med att hitta vinterdäck till volvon! Men det är bara att jaga på blocket varje dag så förr eller senare ska väl jag hitta fyra däck som passar.

Nu ska jag bege mig... So long fuckers!


Söndag 20/12 och alldeles vitt ute

Summa hittills av larm denna vecka, 1! Ett beredskapslarm inne på stationen i fredes kväll. Inte så illa men det verkar som om alla håller låga hastigheter vid detta väglag och det är ju bra. För dem själva! Men jag ska inte klaga, finns ju veckor då det inte kommer ett endaste larm har jag hört.

Och idag är det söndag och min familj ligger i sängen och myser. Eller rättare sagt Neo ammar. Sen ska vi äta frukost. Och lite senare idag har jag bytt bort jouren för då ska vi till Johannas pappa i Linderöd på tidigt julfirande. Ser fram emot den goda maten. För där bjuds alltid på riktigt god mat! Så det blir till att köra rysligt försiktigt för tydligen så varnar vägverket alla skåningar för att ge sig ut i trafiken.

Man United åkte på storstryk igår! Måste vara för att 7 av 9 ordinare backar är på skadelistan. Så det måste ju bli back köp i januari när transfer fönstret öppnar. Och grattis till Zlatan och Barca som vann klubblags vm! Hoppas innerligt att Zlatan får vinna champions med Barca i år! Är man en Zlatanist så är man!

Nej nu ska jag se hur det går för Neo...


mixed up!

Då var det fredag igen och denna gång kan jag njuta lite i kroppen. Jag är ledig tre dagar och på söndag har jag bytt bort jouren för vi ska till Johannas pappa i Linderöd och fira lite jul där. Är ju Neos morfar så klart vi får ta och styra upp resan dit. Bara bilen vill starta. Igår krångla den igen men den satte stopp för Johannas planer för jag hade svärmors lilla röda suzuki. Det var tydligen nyckellåset vid ratten som hade frösit. För sen när jag hade surat klart så överdrev jag uppvärmningen av nyckeln med tändare, så jag brända mig på fingrarna men bilmöget startade iallafall. Så efter ett prat med experten (Jörgen) så kom det fram till att det måste ha kommit fukt in där på något sätt. Och nu ska jag ha en ny bil rysligt snart! Tror att det väger mellan en 9-5 som är minst en 04 eller 05:a eller en volvo v70 i minst samma årsmodell. En rejäl "svensk" bil som är bland det säkraste du kan köra med i personbil väg!

Jobbar dag istället för kväll idag och det är skönt som ättika! Vem vill jobba kväll en fredag?! Så jag tror att vi skulle ner till Thomas och hans bihang Sandra men han är ju trevlig så jag får försöka stå ut med hans galna ko! Haha (Där fick du för att jag är "tjock"!) Haha! Skämt åsido så ska det bli trevligt. Får prata ut och ställa frågor om 9-5 för dom representerar saab.

Suck nu är klockhelvetet mycket så nu måste jag jobba.... Får väl skrapa den lilla röda som jag ska låna idag igen. Ha en trevlig helg alla som förtjänar det!

Not so very big!

Då var det torsdag om man längtar efter fredag kväll så man kan få njuta av helgen. Skulle egentligen jobbat fredagkväll men jag har jouren så jag har bytt bort den. Till min stora glädje. Vem vill egentligen jobba fredagkvällar!? Och idag blir det arbete från 7.15 till 15.00 med lite ansvar där på slutet. Kan vara skönt att slippa köra så himla mycket i detta väder. Det verkar förstås som de har plogat hyfsat ute men jag ska låna svärmors lilla suzuki swift idag och den sitter som en kostym på mig. Not so very big! Så man lär köra med hjärtat utanför kroppen idag.

Och försäkringskassan är sveriges långsammaste organ! Väntar fortfarande på mina pappapengar som gör att jag kan fixa vinterdäck till min volvo och det viktigaste, julklappar till min familj. Men jag ska fan ringa dom idag igen och jaga dom slöe arbetarna som tar sån tid på sig. Väldigt irreterande!

Vi var en snabb sväng i stan igår och skrev på det nya kontraktet på den nye lägenheten vi ska flytta till. En marklägenhet på luevägen! Så jäkla underbart! Dels 1:a plan med liten uteplats och där är så man kan sitta ute och grilla på sommaren! Det ska bli super! Och en liten lekplats till Neo när han blir lite större. Ändå minus är att det är lite längre till brandstationen men det är en som bor i samma område plus några gubbar som bor ännu längre ifrån lite längre upp. Så jag ska nog också klara det. Ska bli underbart att få flytta med min stora kärlek och njuta av livet och kunna planera lite längre fram.

Inga larm hittills och det är konstigt tycker jag med tanke på väglaget. Men så är det väl, alla kör försiktigt och åker någon av vägen så är det inga personskador så då blir det ingen utryckning med brandkåren! Skönt på ett sätt för jag vill ingen något illa men tråkigt på det sätt att jag älskar att rycka ut!

Jag som inte ens var sugen på att skriva idag. Har hunnit med några meningar... Men nu ska jag förbereda mig inför dagens tråkpass! Ett städ nu på fm och det är på andra sidan e22:an. Det gillas icke! Men jag hinner! Älskar min Johanna något otroligt mycket! Du är världens vackraste och du har gett oss världens finaste gosse! Pussar i massor till dig min kärlek-

jourvecka...

Ja då var det äntligen tisdag och jag ser redan fram emot att ha sovmorgon imorgon. Men det får jag bara om Neo kunde få bli kvitt sin förkylning. Låter så hemskt när han andas ibland. Tur för mig och honom att han har världens underbaraste mamma som vaknar vid minsta lilla skrik och tittar till honom. Jag vaknar ju inte riktigt varje gång. Och min egen förkylning känns bättre och bättre. Lite i halsen fortfarande dock men det går väl över tills min jourvecka slutar. Brukar ha sån otur. Och gymmet ligger jag lågt med. Är bara dumt att anstränga mig när dessutom larmet kan gå när som helst och då kommer jag få mig en rejäl ansträngning.

Ikväll så är det julbord med brandkåren. Plus passiva medlemmar, dvs de som har slutat eller gått i pension men ändå håller sina kontakter kvar inom Tollarps brandkår. Kan väl bli intressant måste jag säga och eftersom jag har jourvecka så ska jag dit lite tidigare och duka och sånt. Gör mig inget då jag är ju lite halvgay sen mina snart 7 år inom hemtjänsten.

Har fortfarande inte hittat 4 vinterdäck men en kille skulle kolla upp om det var rätt size idag annars blir det väl blocket och massa onödiga pengar på både resa och däck. Funderar redan på vad för bil jag och min Johanna ska ha sen. En v70 eller 9-5.a? Eller en suv av något slag? Ny bil eller bättre begagnad?  Ja lite såna frågor som vi får ta sen.

Nej nu ska jag bättra på min andedräkt och mitt garnityr! Nice day to u all!


bajs helg!

Äntligen måndag och jag har jouren. Känner mig rätt så frisk efter denna helg som varit annorlunda. Jobbade i lördes men så helt plötsligt på fm så börja jag frysa ena sekunden och nästa så svettades jag! Och var allmänt matt i kroppen och ont överallt stundtals. Så när det var rast så tog jag tempen och jag hade över 38 graders feber. Jippi vad kul. För att inte sätta arbetskamraterna i skiten så körde jag matrundan också för den är ganska så lätt men jag fick fixa in någon för mig på kvällen och även söndagen för jag tyckte att det är nog bäst att stanna hemma. Och visst var jag feberfri hela dagen igår men halsen låter forfarande som en storrökare som dricker whiskey som en annan dricker vatten. Men Johanna gillar det. Haha! Och något som ska tilläggas är att vad fan ska vi med centrala bemanningen till!?? Jag ringde hundraelva gånger och kom inte fram någonstans! Så jag ringde in folk på egen hand istället. Får kanske skäll för det idag när jag ska jobba igen.

Och min lille Neo. Han låter hemsk i sin förkylning. Är rädd för att det kanske är jag som smittat honom. Och jag sover oroligt för jag lyssnar hela tiden på hans andning som låter hemskt! Men han är en liten tuffing så han gnäller inte eller gråter. Men för hans mamma och pappa så är det hjärteskärande. Och tänk då när alla andra barnsjukdomar kommer närmsta åren?! Suck! Har en tuff tid framför oss, jag och min kärlek!

Ja, jouren idag ja! Eftersom det är bara rösten som låter fucked up så är det ingen fara oavsett vilket larm som kommer. För jag känner mig frisk och stark. Och man kan höra vad jag säger. Och tydligen är det halt ute idag :-D eftersom det har varit flera saltbilar ute inatt!

Nej nu ska jag fräscha upp mig i munnen så jag kan få pussa på min kvinna innan jag ska gå till jobbet. Trevlig dag alla!

delad tur och halsen är kass

Och så var det äntligen lördag! Jobbar delad tur idag och det är fan pekka! Jag har lite småtjock hals så jag låter lite ansträngd när jag pratar och det kommer ju russinen verkligen gilla. - Är du förkyld påg?! Så kommer det låta ett x antal gånger idag och jag ska ha olika svar varje gång bara för att orka hålla humöret uppe.

Lite otur har jag också. Hade ordnat ett par fina vinterdäck till bilen och de skulle sättas på i torsdes men tror ni fan inte att bilen är för låg där bak så det gick inte med dom däcken. Så nu får jag jaga satans efter fyra vinterdäck i dimension 185/55 eller 195/55. Viktigaste är de 55 för annars får inte däcken plats på min bil. Aldrig mer sänkt bil har jag kommit fram till!

Och halsa jäveln är fan lite jobbig idag. Bara jag kan ha jouren på måndag. Det är viktigast! Näst efter att Neo ska bli kvitt sitt. Han låter fortfarande genomtäppt och suga snor verkar inte hjälpa alla gånger. Inte så speciellt länge iallafall.

Rätt kille vann idol igår. Erik var aningen vassare även om Calle var riktigt skitbra igår! Hans öppning var det bästa jag sett med honom. Men låten som de båda sjöng gjorde Erik mer rättvis. Men strongt jobbat av kristianstadkillen ändå.

Nej nu ska jag fan borsta tänderna och svära inombords över att jag jobbar idag! Hoppas ni får en bättre helg än mig iallafall!


Lite trött idag...

Åh vad det är fruktansvärt kul att vara supertrött om morgnarna och veta att strax ska man till sitt underbara jobb och tukta dom små russinen! Men det är tills jag kommer ut jag kommer vara trött. Sen ska jag få upp farten utav helvete! Har ett städ nu på fm och jobbar till halv 4 idag. Tråkigt men sant. Sen ledig imorgon och då skall jag mysa med min son punkt slut! Känns att man jobbar igen för när man har slutat jobbet och kommer hem så sover han eller så är jag pissetrött. Så nej, jag tror jag ska bada lite med honom om hans förkylning tillåter det och mysa med honom. Han är ju en sån glad liten busunge! Han ska förresten till bvc idag. Och Johanna får klara sig utan mig, suck! Det är ju kul att få höra om han har växt och är på väg att bli lång som sin far eller (tyvärr), tjock som sin far. Men min kvinna får uppdatera mig med det när dom är färdiga där.

Har jouren nästa vecka och det är iallafall något positivt. Kom precis på en sak som jag måste fixa nästa vecka och som ställer till det när jag har jouren. Vi skulle in till stan på onsdagen men då måste jag hitta någon som kan ta den nån timme för mig där. Tråkigt att bli av med några timmar för det kommer säkert larma då!

Nej nu ska jag göra mig iordning och pussa min kvinna för sedan är det underbara särlagården som gäller!


Jobbonsdagar är tråkiga speciellt vid kvällspass!

Blä! Jobbar em och kväll idag och det är jag inte ett dugg sugen på idag! Neo är lite mer förkyld idag och även min kärlek känner sig lite förkyld idag. Tråkigt men så är det väl nu när man har smått. Blir en sjuk så går det snabbt ut över resten av familjen. Men peppar peppar ta i trä så är jag bara lite småsvullen i halsen och mår annars prima!

Zlatan spelar ikväll men det är en match jag missar dels för att jag jobbar och att jag inte har viasat fotboll. Men allt går ju att hitta på nätet så direkt när jag har slutat jobba så ska jag hem och leta! Är man Zlatanist så är man.

Nu ska jag äta lite innan det är dags att promixa till "kolgruvan". Min kärlek har gjort lite mat till mig. Hon är guld värd för mig!

suga snor?!

Äntligen tisdag och vi ångar på mot helgen. Fast denna helg är jobbehelg så inte ens det gör mig glad just nu. Men jouren nästa vecka och det är bland det bästa jag vet så jag längtar tills måndag! Idag jobbar jag 7.15 till 15.30. Tråkig dag med städ och promenad och allt vad det innebär. Och åt mina "nya" vårdtagare, så jag vet inte riktigt hur de vill ha det men jag kommer väl förhoppningsvis snabbt in i det. Bara de har bra grejer att städa med så är jag halvnöjd.

Har lite svullnad i halsen känner jag idag. Kan vara så att antingen har jag smittat Neo eller han mig för han är väldigt snorig och låter när han andas. Tur då att jag sen innan har köpt en snorsugare på apoteket som man ska ha till små barn. Är en slang med en grej som du stoppar upp i hans näsa och sen suger du ifrån andra änden och vips så ser du lite snor som kommer ut. Låter värre än vad det är men Neo låter lite bättre efter en sugning. Ska göras 2-4 ggr per dag eller vid behov. Så hoppas det går över snart med andra ord. Mest för Neos skull. Men jag själv är väl en "hals"människa så lite svullnad i halsen stoppar inte mig. Har ju inga mandlar då de är bortopererade sen många år så värst speciellt ont får jag inte. Bara lite småjobbigt. Får väl hoppa gymmet tills det känns riktigt bra igen. Suck!!

Nu är det kolgruvedags!...


monday 7 dec

Äntligen måndag och helgen har flytit på skitsnabbt! Har inte gjort något känns det som. Men jag har myst iallafall massor med min lilla familj och vi var på Johannas morbrors kalas i lördes. Så där blidde det tårta och det är aldrig fel! Sen Zlatan på kvällen där och ett mål av honom så var den lördagen nice. Sen på söndagen fick jag iordning min nya leksak, iPhone, så nu njuter jag och leker som tusan med den. Att en mobil kan vara så underhållande och förbaskat bra! Aldrig varit ett fan av rörelseskärmar men nu älskar jag det!

Jobbar kort dag idag, 7.15 till 13.00 så det blir direkt till gymmet efteråt. Sen får jag en extra lång em+kväll att bara mysa och njuta av att vara pappa till världens underbaraste och snällaste son! Och pussa på min minst lika underbara sambo och fantastiska kärlek!

Nu ska jag göra mig i ordning...

fredag 4 dec. Mindre än tre veckor till julafton!

Ja då var det äntligen fredag! Står mys på schemat hela kvällen och helgen och även ett kalasbesök. Och så har jag ju köpt en ny mobil som jag måste lära känna. Den är lite småkrånglig för jag är inte van vid pekskärm och alla dessa konstiga inställningar. Men jag ser fram emot att lära känna den så jag och min iphone kan bli ett. Var även en sväng i stan igår på öb och på willys. Och jäklar vad folk vi träffa! Tror vi träffa bara på willys en 4-5 omgångar med folk som vi stod och prata med. Kul att komma ut lite och träffa folk och samtidigt göra nytta som att fylla på kylskåpet.

Klicka för att se nästa bild
Idag så jobbar jag hyfsat kort dag, tror jag. 7.15 till 14.00. Och det ska även hinnas med ett gymbesök efter jobbet och sen är det min underbara familj som gäller för hela slanten. Bada med Neo igår kväll och det är så mysigt. Han bara tittar på mig när jag doppar honom i badet som om vad sysslar du med!? Men han skriker inte, ingenting. Han tyckte nog det var skönt igår för det sprattlades en hel del med benen.

Älskar dig mest av allt i hela världen Johanna! Tack för att du har gjort mig till världens lyckligaste och stoltaste man.

Trevlig helg alla!

torsdag 3 december

Wiiiie vad trött jag är idag då! Känner mig rätt så tung i ögonlocken nu när jag sitter och har ätit frukost. Men som vanligt så piggnar jag till när jag väl kommer ut och går till jobbet. Det är ju ganska kallt ute och det hjälper till lite. Jobbade länge igår och det gick bara bra. Alla tanter och gubbar hade sett bilden i kristianstadbladet så man fick prata om samma sak hela dagen, inte helt fel det. Om man är dement kanske. Men tyvärr så är gamla och sjuka så och det är mitt jobb. Fick iallafall ha jouren en timme igår åt en kille som behövde bli av med det en liten stund. Och genast sken arbetsdagen upp för mig! Att brandkåren kan vara så förbaskat roligt! Men inga larm trots kallt väder och dåligt väglag.

Idag jobbar jag 7.15 till 15.30 men gruppmöte sista en och en halvtimmen. Vi ska till vår blivande arbetsplats på almgården. Kan bli intressant att få se hur våra blivande lokaler kommer att se ut och så. Och så ska vi träffa våran blivande teamchef lite mer ordentligt. Det kanske kan bli något riktigt positivt av detta! Men innan detta möte så har jag städ och lite andra tråkigheter men dagen går fort hoppas jag.

Var hos Sandra och Tomas igår kväll och fika lite. Fanken vad goda lussekatter Sandra hade bakat! Hade planerat att smaka 1 men efter en så blidde man sugen på en till och så höll det på tills jag hade krängt fem stycken i bara farten! Men hon hade ställt fram många i en liten korg och sa att det bara var att ta. Och ibland är jag inte svårövertalad. Iallafall inte när det gäller goda kakor eller bullar.

Neo sköter sig fortfarande. Igår så varken kissa han eller bajsa ner mig. Ett steg i rätt riktning. Fast jag jobba ju nästan hela dagen och sen var vi iväg lite. Men när jag och min son titta på fotboll på kvällen, (som jag har längatat efter att få säga det!) så mös vi i soffan med att han låg på min bröstkorg. Det är världens mysigaste! Och självklart gjorde Zlatan ett mål trots att han bara spela 25 minuter ca. Han är Gud hemma hos mig iallafall!

Nej nu är klockan mycket igen. Skönt att skriva blogg idag faktiskt. Älskar min Johanna och Neo. Ha en trevlig dag!


Joakim+Johanna=Neo

Då sitter man här igen, tidigt som fan. Men det är bara att gilla läget. Man måste tyvärr jobba. Tyvärr ska jag nog inte säga för det är ju rätt så skönt om jag ska vara ärlig. Men självklart hade jag fått välja så hade jag nog varit med min kärlek och våran son hela tiden. Det går inte med ord förklara vad jag känner när jag tittar på min son. Han är så otroligt fin så man undrar vad man har gjort för att förtjäna en sån underbar pojke! Och Johanna är så himla duktig (hon låter mig sova hela nätterna). Det har egentligen hänt så mycket sista månaden så jag orkar inte skriva allt. Men alla som har själv barn vet hur stora framsteg de gör hela tiden. Och idag blir första gången han skall till bvc utan mig. Tråkigt men sant.

Jag jobbar 7.15 till 15.30 idag. En lång dag direkt men jag började redan igår med em+kväll. Och tydligen hade jag fyllt i fel på min semester så jag hade tagit ledigt igår också men det var ju inte min mening men som tur var så löste det sig ganska smidigt så jag fick jobba. Men man var lite tung i ben och huvud igår kväll. Och nu på morgonen så känner jag mig pigg men inte i benen. Kan ju ioch för sig vara träningsvärk också. Jag har hög träningsstatestik på sistone! Så man är lite småsliten av det också.

Nej nu ska jag borsta tänderna och pussa min familj innan jag får gå till jobbet i det underbara minusgradiga vädret! Ha en trevlig dag alla!

<b></b> Född: 26/10, 07.16
Från dagens kristianstadblad.

RSS 2.0