frajdaj

Nu är det äntligen min favoritdag, igen! Jobbar kort dag så det blir gymmet direkt efter och sen spendera all tid med min kärlek. Hon behöver lite Joakim ikväll tror jag. För igår kväll så somnade jag tidigt på soffan, som vanligt. Har en trötthet i kroppen som är lite tråkig. Har tex snoozat två morgnar på raken nu och det har aldrig hänt innan! Det är väldigt sällan jag snoozar en gång bara. Men nu är det helgen som ligger framför oss så sova skall jag väl få göra. Om det inte blir något brandlarm! Och det får det ju gärna bli.

Annars inget övrigt kul att berätta. Var en vanlig torsdag igår. Inga larm och inga bebisar. Men det kommer snart, bebis alltså! Larm vet man aldrig...

Trevlig helg alla glada!


Torsdag=ärtsoppa

Inget larm på hela dagen igår. Lite tråkigt men samtidigt skönt att det inte händer olyckor så ofta. Men jag är ju toksugen på att åka på larm men det är normalt att känna så tydligen. Det gör alla nya deltidsbrandmän har jag fått förklarat för mig. Men det är vissa som har varit med flera år eller tom 20 år men tycker det är lika roligt än idag! Jag känner på mig att jag kommer bli långvarig på stationen i Tollarp om inget oförutsägbart sker i mitt eller min kvinnas liv. Funderar att ta c körkort bara för att jag ska kunna köra tankbilen när jag inte har jourvecka och kan rycka in extra. Det visar på att jag håller på att bli en brandmansidiot! And I like it!

Den stiligaste och rejälaste i min släkt fylla 34 år igår. Fick ringa och gratulera honom då han bor i Landskrona så ett besök var ingen idé. Kul att prata lite med honom. Av någon konstig anledning så prata jag massa brandman med honom. Han ville ju också bli det när han var yngre.

Idag jobbar jag från 7.15 till 15.30. Tredje dagen på raken då jag får den förbannade em-tillsynerna. Är lite småtrött på de gnälliga tanterna! Men de flesta är inga problem att gå till. Skulle egentligen haft grupp idag men det blev inställt för läkemedelsutbildning, vilket jag inte behövde gå på för jag är ju lite av en expert på det. Haha! Nej men min delegering går inte ut förrens till våren så det var ingen brådska.

Idag ska jag ta träningsledigt. Har tränat alla dagar i veckan hittills men idag måste kroppen få vila och dessutom så väntar en massa spring i trappan. Det är ju tvättdag! Skönt att få undan tvätten även om det inte finns så mycket smutstvätt. Och så ska jag lura på min älskade Johanna ärtsoppa idag. Såg stora burkar på ica och vart lite sugen. Lyckades övertala Johanna igår om ärtsoppa idag när det är torsdag och allt!

Nu skall jag borsta tänderna. Så sköt om er!

2 dagar och 2 larm, hittills!

Redan onsdag och jisses vad veckorna går fort numera! först och främst så går man och väntar på att Johanna ska få värkar eller att vattnet skall gå så vi får köra in på förlossningen. Men det verkar vara ganska lugnt så jag är inte så toknervös över det. Just nu iallafall. Men brandkåren, nu är det ju jourvecka och tamej fan så blev det utryckning igår igen! Hade parkerat bilen och skulle precis låsa den utanför gymmet då sökaren börjar pipa. Trodde lätt att jag skulle vara först på stationen men i Tollarp så både går folk och kör folk som idioter! Trots att man tutar och allt. Men jag kom dit som nummer två iallafall. Inte för att det spelar någon roll. Men det gällde an brand i en villa i Linderöd. Fy satans vad jag samlade mig och peppade upp mig. På med full utrustning beredd att rökdyka. Körde med blåljus genom byn ut på e22:an. Men så en bit efter sätaröd så pratar larmcentralen om för oss att det är en rivningsbyggnad och de har branden under kontroll så det var ju bara att vända om. Men fy vilken adrenalin kick det var nu när det gällde brand i byggnad och man visste inte om det fanns någon människa inne! Men som vanligt när jag har jouren så var det inget allvarligt. Haha tur i oturen egentligen kanske?!

Var på stormötet igår angående Tollarpsgruppens framtid. Inte mycket att säga mer än att det är för ekonomins del vi ska flytta. Särlagården har blivit för stort. Men på frågan varför dom skulle flytta ihop grupperna i Åhus fick vi inget svar. Bra omsorgsförvaltningschef vi har i Kristianstad! Suck! Finns absolut inget vi kan göra mer än att gilla läget. Kommer sakna alla pukkon i Sktj och Linderöds grupperna men tydligen får jag dras med Tollarpspacket!

Jobbar lång dag idag igen, 7.15 till 15.30. Men det hade varit kul och annorlunda om det kunde larma under arbetstid också någon gång. Men kanske bra att det inte gör det. Vissa pensionärer fattar noll och ingenting så man hade väl skrämt ihjäl dom om jag hade bara tokrusat iväg.

Nu ska jag pussa på min kärlek och bege mig till kolgruvan. Ha det bra!

Bra start på veckan!

Ja vilken start det blev på jourveckan, ett larm på em om en trafikolycka. Kan tro att min puls gick skyhögt direkt och adrenalinet börja pumpa! Men när vi sitter i bilen på väg ut så säger befälet att en person är lindrigt fastklämd och jag blir lite lycklig och tänker nu blir det att klippa. Men vi kommer till platsen och ambulansen är redan där, och ingen satt fastklämd. Personen som det gällde var mer åt chokad hållet men verkade okej i övrigt. Dessutom så var ambulansen först på plats så de fixa. Lite skada på fordon och släp men det var också allt. Så vi vände efter en liten stund tillbaka till stationen. Fy satans vad roligt det är med brandkåren! På kvällen hade vi 2 timmar teori/praktik med sjukvårdsväskan som finns på bilen och träna lägga nackkrage samt träna på att lägga någon på spinnboarden. Hur kul som helst!

Blev så gott som färdigt med sovrummet igår, så när som på några tavlor som inte kom upp. Men det blev 8 nya borr hål på den nya fina tapeten! Kändes i hjärtat att det kommer inte bli billigt när man skall flytta. Får väl anlita någon spackel expert när den dagen kommer. Nej vi planerar inte att flytta om någon nu fick den tanken! Och jag måste skryta med min fantastiskt duktiga och underbara flickvän, jag ahde sagt att jag skulle städa och hinna färdigt med allt i lägenheten igår. Så min kärlek var med kompisar hos någon och jag fick lägenheten för mig själv. Perfekt så långt, men så är ju inte jag snabb när borrandet inte gick som jag vill, jag ska bara och larmet som gick mitt under allt. Så jag hann i princip bara sovrummet. Men sen när jag kommer hem från övningen då har tamejtusan hon städat upp överallt, rättat till sofforna i sovrummet som väger apa, och diskat och gjort iordning allt! Hon är för bra för att vara sann. Älskar dig min Johanna.

Stormöte idag på jobbet nu på fm. Ska bli väldigt intressant, bara det inte larmar. Och jag vet faktiskt inte hur länge jag jobbar idag och om jag har städ eller något dylikt. Skulle egentligen jobbat kväll men det slipper jag under jourvecka. Så tråkigt... Haha!

Nej nu ska jag stänka vatten på mig och borsta tänderna så det inte är jag som luktar värst när jag är bland russinen! Trevlig tisdag alla!

19 oktober och noll bebis än så länge...

Då var helgen över men inte min ledighet. Jag är ju långledig så jag har måndagen också att bara tokslappa! Fast det är ju jourvecka så jag kunde inte ligga så länge idag. Endast till kvart över 8. Fast då kan jag slänga i mig lite frukost och drygt  en timme senare bege mig till gymmet och jobba lite. Min kärlek sover förmodligen ett tag till ändå så. Och idag har jag lite på mitt egna schema som ska göras. Jag SKA hinna få iordning allt här hemma. Allt borrande på den nya fina tapeten och få upp tv, tavlor och spegel. Så min själ och kropp kan få ro här hemma. Och bebisrummet är så gott som färdigt men jag vill gärna ha det också klart.

Men dagen är bara ung än så länge så mycket kan hända, tex ett larm eller något. Och ikväll är det sedvanliga övning i två timmar med de andra som har jourvecka just nu. Tror det var sjukvård ikväll och där har jag ju en fördel som jobbar inom vården och är utbildad underskötare. Men det säger jag inte högt för då kanske de tror jag är duktig på det! Haha!

Stormöte på jobbet imorgon tisdag istället för torsdag. Gäller flytten för tollarpsgruppen från särlagården till almgården. Ingen har något positivt att säga om detta mer än omsorgsförvaltningschefen och möjligtvis teamchefen. Ska bli intressant att få höra argument och så. För det hette ju att det var ingen ekonomisk vinning i detta. Idioter!

Nej nu ska jag strax gå och pussa på min kärlek som sussar så gott i sängen. Sen är det en sväng till gymmet som ska avverkas.. Ha en trevlig dag alla!


kortisar en fredag

Nu ska jag skriva något jag har gjort ett x antal ggr förut, äntligen är det fredag! Det är nog min nya favoritdag. Och idag så kan jag verkligen njuta av att det är fredag. Är ledig hela helgen plus måndag. Egentligen var jag i valet och kvalet om jag skulle jobba extra i helgen men nej, lite kärlek med fjällan och få i ordning här hemma står högra upp på schemat nu.

Ja målaren är färdig med sovrummet och det blev jättefint men det var en lite halvdålig nisse. Det är lite lite bubbligt på något ställe så jag funderar på om man ska ringa vaktmästaren och upplysa om det. Men vi vill flytta in i sovrummet igen så det kommer vi göra i helgen. Och städa överlag, det blev ju dammigt i exakt hela lägenheten efter hans putsande och filande. Men nu har vi ett sovrum iallafall. Ska bli kul att börja med att borra upp grejer på den fina tapeten.

Idag jobbar jag 7.15 till 15.30. Lång dag men vad gör det?! Bättre än att sitta med en knäpptyst vårdtagare i sammanlagt tre timmar på en vårdcentral där man egentligen bara skulle på en rutinkontroll. Men det är ju sjukdomens fel. Men trist är det! Idag har jag ett städ på fm sen en relativt lugn dag. Sista gången på länge kanske som jag kör matrundan. Har ju jouren nästa vecka och en höggravid kvinna hemma.

Stormöte på särlagården på torsdag med omsorgsförvaltningschefen. Det fega kräket ska väl komma ut och säga att Tollarpsgruppen ska flytta till almgården nästa år punkt slut. Vi har aldrig något att säga till om. Överkörda så det heter duga!

Ja jisses som jag längtar efter denna jour. Det är en underbar nervös känslan att hela tiden ha sökaren med sig exakt överallt vart du än befinner dig. Och nu börjar det bli halt ute också så någon bil olycka låter inte så främmande. Men alla larm är välkomna, det är ju en kick som heter duga! Roligt som f-n är det!

Nej nu ska jag göra mig iordning (borsta tänderna) och sen gå till jobbet...

Torsdag 15 Oktober och ingen bebis än

Ja blogg möget funkade inte igår så idag när jag egentligen inte har tid så rasslar det till och man kan logga in utan några problem. Jaja, bara till att skriva några rader då.

Jobbar 7.15 till 15.00 idag. Har en timmes flyt där sist på dagen. Har minst en städ idag, egentligen två men den ena ville inte ha städat och en ledig lucka på 90 minuter brukar samordnaren fylla upp ganska snabbt med något likasinnat. Tyvärr! Hatar att städa på mitt jobb, är tråkigt hemma men hos vårdtagare blätråkigt!

Tog svininfluensa vaccinsprutan igår. Blev förvarnad på att jag kommer bli lite öm i armen och det vill ju jag fan lova! Är väldigt öm i vänster armen upptill så jag kunde inte sova ordentligt. Ska bli intressant och se hur det går på jobbet idag. Brukar alltid ha en massa stödstrumpor att dra på. Det är något jag är fetegrym på i normala fall så idag kommer jag inte nå upp till min normala standard. Haha! Jag är ju bäst inom hemtjänsten så.

Hjärtat mitt fick också ont i armen så hon har inte heller sovit bra inatt, men hon kan ju slösova hela dagen om hon vill. Fast målaren kommer idag igen och skall göra det sista med väggarna. Förhoppningsvis tapetsera så vi kan få lite ordning i detta kaoset igen. Har möbler och saker överallt! Knappast störigt.

Nu kallar tandborsten. Trevlig dag till nästan er alla!

Fukking dick sunday!

Blä vilken pissavslutning på lördagen. Jag trodde verkligen på Sverige där efter Sverige hade ett bra tryck och precis fått två mål bortdömda. Så gör danskjävlarna mål! Jaja, nu ligger Portugal också framför Sverige så det är ju tokkört. Men jag ska ändå se så gott som alla matcher nästa år. Högklassig fotboll ju hela sommaren! Men ingen Zlatan... Suck.

Idag jobbar jag delad tur, dvs 7-13 sen 16-21.30. En riktig tråkig dag för exakt all energi går åt till jobbet. Och när man har sin tre timmars uppehåll där så ska jag direkt hem och vila. Har sovit så jäkla oroligt i natt. Vaknat ett flertal ggr och undrat om jag har försovit mig. Undra om det är för att jag har lånat en mobil som jag skarpt ogillar!? Men nu är jag vaken och börjar jobba om tjugo minuter, jippi så kul!

Nej jag hade helst av allt varit med Johanna och tagit hand om min gravida kvinna idag men hon får tyvärr klara sig själv. Om inte vattnet går eller något förstås. Då lämnar jag jobbet omedelbart! Eller ja, så fort det har löst sig med vikarie nu när det är helg iallafall. Och det blev inte den 10:e oktober! Skönt det, då kan A och R fortsätta ha sin dag tillsammans utan att dela den med en tredeje. Får se om min storebror får ha sin dag ifred då.

Nu är det göra sig iordningdags. Ha en fortsatt trevlig helg alla glada!

Favoritdagen på hela veckan!

Äntligen! Som Gert Fylking skulle ha sagt, är det fredag. Överlägset den bästa dagen på hela veckan. Man har helgen framför sig och man kan bara mysa och ladda batterierna. Men inte Herr Löfstedt. Det är en jobbehelg som väntar på mig och som tur är så är det lång dag på lördag och delad på söndag. För hade jag jobbat imorgon kväll när Danmnark tar emot Sverige så hade jag sjukat mig eller något! Årets match ju! Måtte Zlatan visa varför han är dyrkad av folk i hela världen. Han är min husgud. Johanna vill ju döpa vår bebis till Zlatan om det blir en pojke!!

Idag jobbar jag kort dag till ett men så skall jag träna och hinna göra lite nytta och sen är det de obligatoriska fredagsmyset. Hjärtat har inget att säga till om där. Vi skall mysa!

Vi vart hos ett par bekanta och kela bebis igår.Suck som jag längtar efter våran egne lille bebis! Dom är ju så söta. Och denne lille Max var sjukt söt! Så söta ljud och så liten.. ÅH! Nu tycker jag gott att Johanna kan kalva ut vårat eget lilla monster!

Såg en film igår kväll, STar Trek, se den om ni inte har gjort det. Den var förvånansvärt bra. Jag är inte ett fan av Star Trek men denna var riktigt bra och bra science fiction! Så gick två timmar snabbt förbi. Nej nu är det fan dags igen att bege sig till sin härliga arbetsplats Särlagården. Jippi vad kul! Trevlig fredag på er!

mörker är ju aldrig fel!?

Onsdag och idag kommer golvläggaren hem till oss strax efter sju. Men då har jag redan hunnit gå till jobbet så då får Johanna gott gå upp och öppna för honom. Bara hoppas att den som ska fixa tapeterna också kommer denna vecka och fixar. För nu ser det banne mig inte klokt ut hemma hos oss! Möbler överallt och sängmadrasserna på golvet och man blir ju bara trött av att se all denna röra. Men men, golvet brukar bara ta någon timme för dem att fixa och sen får man inte gå på det ett bra tag. Sen är det klart.

Jag jobbar lång dag idag också. 7.15 till 15.30. Men idag så skall jag hämta min bil igen! Dom är klara med den så nu har jag fått nytt oljefilter och massa andra småsaker som jag inte kan göra själv. Önskar så att jag vore bilintresserad men nej, kan inte ett skit och intresset dalar när jag väl står under motorhuven. Men jag är en jävel på att byta däck! Och köra tycker jag. Funderar fortfarande på om jag ska köpa en billigare bil nu till brandmansjouren som jag kan ha i byn eller om jag ska ta i och löpa en rejäl familjebil a la v70 eller nåt! Får fortsätta fundera på det.

Annars händer inte mycket ikväll. Vill hinna med träna då jag hoppa igår kväll och bara var ute på promenad istället. Jag vill ju toksvettas! Det är grejer det! Krama t-shirten och det ska rinna svett. Nice... Men vi får se hur det blir med tiden. Man skulle ju bli bjuden på ugnspannkaka idag eller något hade jag hört. Och äta måste man.

Nej nu är det f-n redan dags att borsta tänderna och sen gå till jobbet. Och det är fortfarande jättemörkt ute! Men det ljusnar fort hoppas jag. Så man blir piggare i själen! Trevlig dag alla!


Tråk-tisdag!

Idag är det tisdag. En helt vanlig tisdag! Jag jobbar mellan 7.15 till 15.30. Tyvärr vill jag tillägga för jag är inte så sugen på att jobba numera. Tycker gott att Johanna kan kalva nu snart. Så jag får vara hemma ett par veckor och njuta av ledighet och våran bebis. Men ju längre bebis stannar inne i den varma trygga magen desto bättre! Så jag får väl dras med att jobba idag, städa hos min gubbe på fm och vanligtvis köra matrundan på det sen. Ucsh nej, idag är jag verkligen inte sugen på att jobba! Men men...

Ska tvätta ikväll och en sväng till gymmet hade jag tänkt. Det är fritidsplanerna för idag, och tömma sovrummet på möbler. Vi ska ju få nytt golv och nya tapeter sen men imorgon bitti vid 7 så kommer någon kille och ska byta golv. Bara det en dröjer vecka innan dom byter tapeter. För vi vill ju helst sova i sovrummet.  För nu måste jag toksmyga i köket för annars hör Johanna allt ifrån vardagsrummet. Lite störigt men det handlar bara om några dagar.. Eller?! Abk är ju kända för allt annat än snabb service.

Funderar på att köpa en bil runt tio tusen kronor som jag kan ha under min jour vecka. Det lär ju bli ett par sådana framöver! Längtar redan tills nästa jouromgång! Men då tänkte jag inte låsa upp Johanna så en egen liten billig bil som jag kan ha på jobbet när jag kör runt till alla vårdtagare hade varit bra. För kolla upp det lite närmre.

Är världens tacksammaste och lyckligaste tack vare min kärlek! Varje dag med dig är en underbar gåva och snart är vi äntligen tre! Sen har vi vår familj! Älskar dig Johanna.

Nej idag var en seg dag att blogga! Borsta tänderna på detta!

Måndagsmys är inte dumt det heller!

Det är drygt som fanken att skriva blogg numera så därför blir det inte inlägg från min sida så ofta. Så ni vet. Har haft en lugnt och trevlig helg. Mycket tv-spelande från min sida då jag finner Fifa 10 väldigt skitkul! Har petat Zlatan i startelvan i Barca! Haha! Johanna tycker iallafall att det är skönt att jag är hemma och är ganska tyst. Inte iväg och tränar eller så. Och så har vi tittat på lite film och myst i soffan lite. Så jag är inte en helt värdelös sambo! Jag är ju en periodare med spel och jag har ju min semester snart hoppas jag och då kan jag ju sitta uppe hela nätterna och spela. Eller mest vaka över den lilla!

Vi förlora den sista och viktigaste matchen i lördes. Så klart spelar vi årets sämsta match och losa med 0-2! Kan inte skylla på vädret då det var lika för bägge lagen. Jag fick spela sista 20 skulle jag tro att det var. Hann som vanligt bränna ett friläge. Börjar bli en riktigt rälig vana! Så nu är det slut med fotbollsträning för i år. Hoppas inomhus och satsar på grus och gräs nästa år!

Jobbar 7.15 till 13.00 idag. Ska bli sjukt skönt att jobba kort dag! Hinner med ett gym pass direkt efter jobbet tänkte jag så jag har det gjort. Jobbet ja, det är mycket som händer där just nu. 1:e november så är alla timmisar uppsagda och vi skall ha någon central vikarie-pool i stan. Så när vi har sjuka så kan vi få någon som inte hittar i Tollarp eller känner till våra tanter och gubbar. Låter som en riktigt genomtänkt plan kristianstads omsorgsförvaltning!!!!! Idioter hela högen kan man tycka.... Låter resten vara osagt. Och en av grupperna (förmodligen vi) ska kanske flytta till Almgården då vår chef inte hinner med tre grupper. SUCK!!!! Som tur är så ska jag och min kärlek snart få barn så jag får mina fem veckors semester! Då slipper jag tänka på detta under tiden och får alla besked är jag kommer tillbaks.

Älskar min Johanna mest av allt! Snart är vi tre! Längtar så det knakar i hjärtat!

RSS 2.0